Hoe kan een familiaal bemiddelaar jou helpen?
Een familiaal bemiddelaar gaat samen met jou aan de slag om een meningsverschil op te lossen. Van hem of haar mag je begeleiding, sturing en onpartijdigheid verwachten.
Een familiaal bemiddelaar gaat samen met jou aan de slag om een meningsverschil op te lossen. Van hem of haar mag je begeleiding, sturing en onpartijdigheid verwachten.
De bemiddelaar schept een veilige plek, waar er naar iedereen geluisterd wordt. Het eindresultaat van het bemiddelingstraject is een oplossing op maat voor jouw specifieke situatie.
Belangrijk is het onderscheid tussen buitengerechtelijke bemiddeling en gerechtelijke bemiddeling. Bij de buitengerechtelijke bemiddeling kies je zelf voor bemiddeling. Je maakt deze keuze vrijwillig en uit eigen overtuiging. In dit geval zal de bemiddeling resulteren in een akte echtscheiding onderlinge toestemming of een ouderschapsovereenkomst.
Ook wanneer je een echtscheidingsprocedure, ouderschaps- of omgangsregeling voor de familierechtbank brengt, is er nog ruimte voor bemiddeling. We spreken in dat geval van gerechtelijke bemiddeling. Tijdens de procedure kan je aan de rechtbank vragen om een bemiddelaar in te schakelen, of de rechter kan een bemiddelingstraject opleggen. De procedure wordt dan even on hold gezet en de bemiddelaar neemt over.
Twijfel je nog of bemiddeling wel de beste keuze is? Ontdek hier waarom bemiddeling ook voor jou alleen voordelen heeft.
Je kan bij mij terecht voor zowel de buitengerechtelijke bemiddeling als de gerechtelijke bemiddeling. Gezien mijn opleiding als jurist en ervaring als advocaat en mediator heeft dit als voordeel dat de oplossing die voortkomt uit het bemiddelingstraject, juridisch volledig sluitend is.
Zit je in een conflictsituatie en wil je zelf op zoek gaan naar een oplossing? En dit binnen een veilig en vertrouwelijk kader? Dan kan je zeker terecht bij een bemiddelaar.
Als erkend familiaal bemiddelaar kan ik je helpen een oplossing te vinden voor volgende vraagstukken:
Op zoek naar meer informatie over familiale bemiddeling? Klik dan zeker door!
De voordelen van een mediator worden elke dag bewezen in mijn praktijk. Maar wat is de kostprijs van een bemiddelaar? Een hapklaar antwoord op deze vraag bestaat niet, want elke situatie is anders en vergt een eigen aanpak. Daarom werken we aan de hand van heldere uurtarieven. Op die manier kunnen we de tijd nemen die nodig is om tot een constructieve oplossing te komen. De kosten van de bemiddelaar worden tussen de partijen verdeeld.
Vind je het niet eenvoudig om in te schatten hoeveel sessies nodig zijn om tot een akkoord te komen? In de meeste gevallen zijn er ongeveer vijf sessies nodig om concrete resultaten te bereiken. Pin je echter niet vast op dit getal, want iedere bemiddeling is anders.
Hou je er rekening mee dat betalen enkel contant of via de Payconiq app mogelijk is? Op bovenstaande bedragen is geen btw verschuldigd.